Geen zwaargewonden bij helikoptercrash op vliegveld van Wevelgem

De vier inzittenden werden uit het toestel bevrijd. © EDB
Redactie KW

Op het vliegveld van Wevelgem is woensdagmiddag een helikopter neergestort. Dat bevestigt de brandweerzone Fluvia. Er viel een lichtgewonde. De helikopter zou bij het opstijgen plots vermogen verloren hebben.

Bij het opstijgen ging het plots mis voor de helikopter. Volgens de brandweer zou het toestel te weinig vermogen gehad hebben, of vermogen zijn verloren bij het opstijgen. Hierdoor crashte de helikopter achteraan het vliegveld van Wevelgem en kwam het toestel op zijn zijkant terecht.

De vier inzittenden werden uit het toestel bevrijd. “Het toestel crashte kort na het opstijgen, waardoor het nog niet erg hoog in de lucht hing. Er is gelukkig ook geen brand uitgebroken“, aldus de persverantwoordelijke van de brandweerzone Fluvia.

450 liter brandstof verwijderd

De brandweer heeft zand gegooid op de plaats van het ongeval om gelekte vloeistoffen op te slorpen. Het parket is ter plaatse om het ongeluk te onderzoeken. Na de crash werd de 450 liter brandstof onmiddellijk uit de helikopter verwijderd. Een uur na de crash cirkelde al een helikopter van de politie boven de plaats van het ongeval.

De 450 liter brandstof werd uit het toestel verwijderd.
De 450 liter brandstof werd uit het toestel verwijderd.© EDB

Dag op dag 4 jaar geleden, op 5 september 2014, eiste een helikoptercrash in Roeselare twee doden. Ook deze helikopter steeg op op het vliegveld van Wevelgem.

Na het gebruikelijke onderzoek van het luchtvaartongeval met een helikopter van deze vroege namiddag, heeft de FOD Mobiliteit de luchthaven rond 16 uur weer vrijgegeven en konden de vluchten terug aanvatten.

(Belga/EDB)

Geen druk meer in de schroeven

“We waren net aan het opstijgen”, begint Guy Debaere uit Rekkem. “We zouden met vier mannen uit de regio Moeskroen iets gaan eten in Noord-Frankrijk. Eén van de vrienden – een ervaren helikopterpiloot – zou ons brengen met zijn helikopter. Bij het opstijgen liep het echter mis. We waren nog maar zo’n 15 tot 20 meter hoog toen de turbine niet meer werkte en er geen druk meer in de schroeven zat. De helikopter zakte naar beneden en kwam op de zijkant terecht. Als bij wonder zijn er geen zwaargewonden.”

Guy Debaere en zijn vrienden kwamen er met de schrik van af.
Guy Debaere en zijn vrienden kwamen er met de schrik van af.© EDB

De piloot en twee inzittenden hadden geen verwondingen. Een andere inzittende ging toch even naar het ziekenhuis om te kijken of hij geen rib had gebroken. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten