Gaston is blij dat hij nog leeft nadat grote boom omwaait op zijn auto

De 90-jarige Gaston Corthals uit de Lodewijk van Malestraat in Sint-Kruis zal zondag 1 november niet snel vergeten. Hij was nog maar net terug thuis van een bezoekje aan Carrefour in Sint-Kruis toen rond half tien in de voormiddag een grote boom omwaaide. Het gevaarte viel pal op zijn wagen, die rijp is voor de sloop.

© SR

“We waren nog maar alles aan het uithalen binnen toen wij plots een luide knal hoorden. Ik ben onmiddellijk naar voor gelopen en dacht meteen aan een ongeval. Ik dacht dat iemand tegen mijn wagen gereden was want wij wonen hier in het smalle gedeelte van de straat. Mijn wereld stortte in toen ik zag wat er gebeurd was. Een van de grote bomen van het vroegere abdijdomein van Male, nu bewoond door de familie Deprez, was midden op de wagen neergekomen. De boom lag op de zetel van bestuurder en passagier. Indien wij daar hadden gezeten, waren we beiden wellicht overleden. Het was een bijzonder zware boom.”

Verzekering

“Ik heb meteen de brandweer gebeld die de boom kwam zagen. De straat bleef lang afgesloten voor het verkeer. Intussen waren al heel wat mensen hier komen kijken wat er gebeurd was en ook vandaag maandag is dit niet anders. Iedereen wil weten wat er precies gebeurd is. De auto is totaal verloren. Ik vraag mij zelfs af of de auto niet midden door is aan de onderkant. Ik hoop dat de verzekering en de eigenaar van de boom zal tussen komen. De bewoner van het domein verzekerde mij al dat het in orde zal komen. Ik vermoed dat de boom door de vorige storm al losgekomen was en nu pas gekanteld is. De boom veroorzaakte ook schade aan het huisje naast ons. Het staat nu al vijf jaar leeg” vertelt Gaston.

De man moest eerder zijn briljanten huwelijksjubileum al annuleren door corona. Hij is 65 jaar geleden op 29 oktober getrouwd. “Door de nieuwe coronamaatregelen moest het feest in de Lodewijk van Male uitgesteld worden. Eerst kon het nog doorgaan maar door de verscherpte maatregelen moest alles terug geannuleerd worden. We werden intussen wel al gevierd bij Okra Male, waar wij lid zijn”, vertelt Gaston. (SR/foto SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.