Gaslek aan Lieven Bauwensplein in Kortrijk

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Een nieuwe dag, een nieuw gaslek. Dinsdagnamiddag was het de beurt aan het Lieven Bauwensplein, waar de hulpdiensten werden opgetrommeld om het lek te dichten.

Het waren de arbeiders zelf, aan het werk op het plein, die kort na 16 uur de brandweer verwittigden. “Tijdens graafwerken werd een leiding onder lage druk geraakt”, verklaarde de brandweerofficier nadien. “Onze mensen kregen de situatie erg snel onder controle, in afwachting van de komst van Fluvius. Na een analyse bleek ook dat een evacuatie van de buurtbewoners niet nodig was.”

De zone werd door de ordehandhavers tijdelijk voor het verkeer afgesloten, zodat zowel brandweer als de nutsmaatschappij zonder belemmering aan het werk konden. Dit bracht weinig hinder met zich mee.

Gaslekken zijn op dit moment schering en inslag in de regio. Heel wat steden en gemeenten hebben grondige werken op de planning staan, waarbij voetpaden worden opengebroken. Het gros van de werken gebeuren op basis van plannen die gedateerd zijn, waardoor er bijna dagelijks gasleidingen worden geraakt. Tot op heden bleef het echter bij sterk beperkte hinder, zonder gevaar voor buurtbewoners.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.