Garagebox uitgebrand nadat eigenaar onkruid verwijderde met gasbrander

De hevige rookontwikkeling was tot in het centrum te zien.

Van de garage van Gino Knockaert blijven enkele zwart geblakerde resten over. (LVT)

Een garagebox in de Tuinwijk brandde dinsdagnamiddag volledig uit nadat de eigenaar het onkruid tussen de tegels voor de garage met een gasbrandertje verwijderd had. Een leerkracht van basisschool voor buitengewoon onderwijs De Vlier die enkele uren later met zijn leerlingen voorbijkwam, sloeg alarm. De brand ging gepaard met een hevige rookonwikkeling die tot in het centrum van Geluwe te zien was.

De eigenaar van de garagebox besloot dinsdagvoormiddag het onkruid tussen de tegels voor zijn garage met een gasbrander te verwijderen. Omstreeks het middaguur zat de taak er op en borg hij het materiaal op in zijn houten garage. “Toen heb ik echt niets verdachts ontdekt”, aldus de man. “Groot was mijn verbazing toen iets na twee uur in de namiddag er iemand vanuit onze tuin riep dat onze garage in de fik stond. Ik rende naar de plaats van het onheil en kon nog enkele gasflessen veilig buiten brengen. Tegen de vlammen stond ik echter machteloos. Het was hallucinant om dit mee te maken. Ik weet echt niet wat de oorzaak van de brand is. Toen ik mijn materiaal opbergde controleerde ik nog alles.”

Door de hitte sneuvelden enkele ramen van de woning van een buurman en de haag tussen de garage en de woning van zijn buurman is zwart geblakerd. De brandweer van Wervik en bijpost Geluwe konden het vuur snel doven. De brand zorgde alvast voor heel wat kijklustigen. Even werd gevreesd voor ontploffingsgevaar, maar dat bleek dus overbodig.

(LVT – Foto LVT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.