Franse vrouw veroordeeld voor dodelijk ongeval in Westrozebeke met motard uit Izegem

Suthita Noppe (38) uit Gullegem was vier maanden zwanger van Milan toen haar vriend Stefan Yserbyt (48)uit Izegem in Westrozebeke om het leven kwam bij een verkeersongeval.

© Foto a-Jos

De man was als gewezen paracommando op weg naar zijn werk toen hij werd aangereden door een Franse automobiliste. “Mijn partner was een lieve man en het is erg jammer dat hij zijn zoontje niet zal zien opgroeien”, zo sprak Suthita. Na de pleidooien kwam het tot een gesprek met de nog altijd aangeslagen aanrijdster Sandrine K. (40) uit het Franse Hazebrouck.

Het ongeval gebeurde op 24 april 2013. In de Poelkapellestraat in Westrozebeke liep het fout, toen de motard frontaal werd aangereden door de Peugeot van Sandrine K. De vrouw dommelde wellicht in en verloor in een lichte bocht de controle over haar voertuig. De motorrijder smakte tegen de voorruit van de auto en werd weggekatapulteerd. Hij overleed ter plaatse.

Suthita kreeg op de rechtbank van de aanrijdster de excuses waar ze zo lang op had gewacht. Het gebeuren blijkt ook voor Sandrine K. heel zwaar om dragen. De vrouw passeert immers nog dagelijks op de plaats van het ongeval als ze naar haar werk bij Westvlees in Westrozebeke rijdt. Ze werd veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel, een effectieve boete van 600 euro en een effectief rijverbod van zes maanden.

(HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.