Flat onbewoonbaar na brand

© (Foto NDZ)
Redactie KW

In de Lange-Brugstraat, een smalle zijstraat gelegen tussen de Houtmarkt en de Sint-Maartenskerk in, is donderdagavond brand ontstaan in een kleine studio. Die maakt deel uit van een gebouw bestaande uit nog 7 andere studio’s. De brandweer kon het vuur snel blussen, maar de getroffen studio is onbewoonbaar. Onderzoek door de branddeskundige wees uit dat het vuur ontstond als gevolg van brandstichting.

Het vuur werd opgemerkt omstreeks halfzeven en ging gepaard met heel veel rook. “Ik had net een vriend op bezoek en we wilden een film kijken, toen we plots een sterke plastic geur roken en het brandalarm in het gebouw afging. Ik wou naar beneden gaan om het alarm uit te schakelen, maar toen ik op de gang kwam hing er al heel wat rook. Ik nam meteen mijn kat Chichi op en stopte haar in een rugzak. Terwijl we ons naar buiten haastten, verwittigde ik de brandweer”, vertelt bewoner Levay C. die nog maar sinds juli in de studio net naast de getroffen studio woont.

Een 6-tal medebewoners die op het ogenblik van de brand ook thuis waren, konden vlot het gebouw verlaten en zich iets verderop in de straat in veiligheid brengen. De brandweer snelde ter plaatse en kon de brand in de studio snel blussen. De andere studio’s werden door de brandweer geventileerd, zodat de bewoners even later al konden terugkeren.

Donderdagavond was niet meteen duidelijk hoe het vuur was ontstaan en wat er precies in de vlammen opging, waardoor politie en parket een onderzoek startten naar de precieze omstandigheden van de brand. Intussen kon ook een verdachte opgepakt worden, die zaterdag voorgeleid werd bij de Kortrijkse onderzoeksrechter. Die besliste om de verdachte aan te houden. Wie de verdachte precies is en of het gaat om de bewoner van de studio – die op het ogenblik van de brand afwezig was – is niet duidelijk.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier