Fietsster komt ten val op spekglad houten fietsersbrugje in Brugge en belandt bij poging om haar fietszak uit de beek te halen ook nog eens in het water

Het houten brugje over de beek langs Rudderhove was spekglad.
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Een medewerkster van het OCMW in Brugge is vrijdagochtend ten val gekomen op een houten fietsersbrugje vlak bij haar werkplaats. Door gladheid verloor de vrouw haar evenwicht.

Het incident gebeurde omstreeks 7.40 uur. Het houten brugje over de beek langs Rudderhove was spekglad en de fietsster kon haar evenwicht niet bewaren. Bij de valpartij belandde haar fietszak in het water, waarop de vrouw probeerde die uit het water te vissen. In die poging belandde ze evenwel zélf volledig in de beek.

De hulpdiensten werden opgetrommeld, maar uiteindelijk kon de onfortuinlijke vrouw met hulp van collega’s op het droge geholpen worden. In Brugge was het bovendien op diverse plaatsen gevaarlijk glad voor fietsers. Zo werd de fietsersbrug aan het kruispunt Koning Albert I-laan met Expressweg ter hoogte van Kinepolis tijdelijk afgezet omdat het er té glad was. Pas na strooiwerken kon de brug weer open.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.