Het ongeval gebeurde rond halfnegen maandagmorgen aan de rotonde op 't Leeuwke. Een vrachtwagen was bezig met manoeuvreren in de Holstraat, terwijl de vuilniswagen in tegengestelde richting kwam aangereden. De vrachtwagen reed daarom wat achteruit, waarbij de vrouw onder het voertuig belandde. Ze raakte geklemd tussen het achterste van de vrachtwagen en het trottoir.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse, waarna de vrouw de dringendste zorg toegediend kreeg. Even later werd ze in kritieke toestand naar AZ Groeninge in Kortrijk gebracht.

De vrachtwagenchauffeur van het Desselgemse sloopbedrijf Devagro was onder de indruk van het ongeval. "Het is een heel dom accident. De vrouw dook op uit het niets, terwijl ik mij vooral aan het focussen was op de bewegingen voor mij", zegt de 57-jarige Anzegemnaar. "Ik ben al mijn hele leven vrachtwagenchauffeur, maar het is de eerste keer dat ik zoiets voorheb. Erg spijtig, met nog maar 3 jaar te gaan als vrachtwagenchauffeur."

Door het ongeval was de Holstraat een tijdlang afgesloten door al het verkeer.

(PNW/MV)

Het ongeval gebeurde rond halfnegen maandagmorgen aan de rotonde op 't Leeuwke. Een vrachtwagen was bezig met manoeuvreren in de Holstraat, terwijl de vuilniswagen in tegengestelde richting kwam aangereden. De vrachtwagen reed daarom wat achteruit, waarbij de vrouw onder het voertuig belandde. Ze raakte geklemd tussen het achterste van de vrachtwagen en het trottoir.De hulpdiensten kwamen ter plaatse, waarna de vrouw de dringendste zorg toegediend kreeg. Even later werd ze in kritieke toestand naar AZ Groeninge in Kortrijk gebracht.De vrachtwagenchauffeur van het Desselgemse sloopbedrijf Devagro was onder de indruk van het ongeval. "Het is een heel dom accident. De vrouw dook op uit het niets, terwijl ik mij vooral aan het focussen was op de bewegingen voor mij", zegt de 57-jarige Anzegemnaar. "Ik ben al mijn hele leven vrachtwagenchauffeur, maar het is de eerste keer dat ik zoiets voorheb. Erg spijtig, met nog maar 3 jaar te gaan als vrachtwagenchauffeur."Door het ongeval was de Holstraat een tijdlang afgesloten door al het verkeer. (PNW/MV)