Fietsster (65) zwaargewond bij dodehoekongeval

Een 65-jarige vrouw uit Staden is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een dodehoekongeval in Handzame. Ze belandde met haar elektrische fiets onder een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur op de hoek van de Staatsbaan en de Kronevoordestraat in Handzame. Een buitenlandse trucker kwam van de Staatsbaan en wilde rechtsaf de Kronevoordestraat inslaan.

Hij had de oudere vrouw op haar elektrische fiets niet opgemerkt die zich rechts van hem bevond. Het is onduidelijk of de vrouw met haar elektrische fiets al rijdend op het fietspad van de Staatsbaan reed en rechtdoor wilde rijden of ze ook wilde afdraaien.

Luchtkussens en krik

In ieder geval belandde ze onder het gevaarte. Getuigen belden onmiddellijk de hulpdiensten op die massaal ter plaatse kwamen. De brandweer kwam om de vrouw te bevrijden, de politie voor de nodige vaststellingen en om het verkeer te regelen en ook een ambulance en mugdienst kwamen toegesneld.

“De vrouw belandde onder de vrachtwagen met haar elektrische fiets”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde van post Kortemark. “Ze zat onder de truck vast. Met behulp van luchtkussens en een krik hebben we de vrachtwagen opgetild. Daarna hebben we de elektrische fiets verknipt om de vrouw te kunnen bevrijden.”

Dodehoekongeval

De 65-jarige vrouw uit Staden kreeg ter plaatse de dringendste zorgen toegediend. Ze was bij bewustzijn maar het is onduidelijk of ze in levensgevaar was. Ze werd met verwondingen naar het ziekenhuis van Roeselare gebracht.

De politie deed de nodige vaststellingen. Daaruit blijkt dat het om een klassiek dodehoekongeval gaat. Door het ongeval was er een tijdlang slechts beurtelings verkeer mogelijk op de Staatsbaan. De Kronevoordestraat was lange tijd afgesloten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.