Op het kruispunt van de Brugsesteenweg en de Rotsestraat gebeurde donderdagmiddag iets voor 16 uur een ernstig ongeval waarbij de 84-jarige Hendrik U. uit Izegem heel zwaar gewond geraakte. Sharon D. (32) uit Roeselare kwam men een Opel aangereden vanuit de Rotsestraat en wou de Brugsesteenweg richting Hooglede oprijden.

"We reden richting Auto 5 en zouden daarna nog naar de McDonalds gaan", aldus één van de twee mannen die bij Sharon D. in de wagen zaten. Het drietal zou daar echter nooit aankomen. Op het kruispunt botste Sharon D. tegen de koersfiets van Hendrik U. die vanuit het centrum van Roeselare kwam aangereden. "We zagen de fietser pas toen hij tegen de auto was gebotst", aldus de man.

Hendrik U. kwam zwaar ten val. "De aanrijding was niet zo zwaar, maar de man belandde met zijn hoofd op het wegdek", getuigt de passagier in de Opel. Al snel werd duidelijk dat de toestand van Hendrik U. heel ernstig was. De hulpdiensten snelden toe en de bejaarde fietser werd, onder een tent die door de brandweer werd aangereikt, gereanimeerd.

De Izegemnaar werd in heel kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Roeselare. Daar vocht hij donderdagavond nog steeds voor zijn leven.

De dame die de wagen bestuurde, testte positief op drugs. Haar wagen was ook niet ingeschreven of verzekerd. Ze is haar rijbewijs voor 15 dagen kwijt en haar voertuig werd in beslag genomen. Ze werd ook gearresteerd en zal worden verhoord.

(BF)

Op het kruispunt van de Brugsesteenweg en de Rotsestraat gebeurde donderdagmiddag iets voor 16 uur een ernstig ongeval waarbij de 84-jarige Hendrik U. uit Izegem heel zwaar gewond geraakte. Sharon D. (32) uit Roeselare kwam men een Opel aangereden vanuit de Rotsestraat en wou de Brugsesteenweg richting Hooglede oprijden."We reden richting Auto 5 en zouden daarna nog naar de McDonalds gaan", aldus één van de twee mannen die bij Sharon D. in de wagen zaten. Het drietal zou daar echter nooit aankomen. Op het kruispunt botste Sharon D. tegen de koersfiets van Hendrik U. die vanuit het centrum van Roeselare kwam aangereden. "We zagen de fietser pas toen hij tegen de auto was gebotst", aldus de man.Hendrik U. kwam zwaar ten val. "De aanrijding was niet zo zwaar, maar de man belandde met zijn hoofd op het wegdek", getuigt de passagier in de Opel. Al snel werd duidelijk dat de toestand van Hendrik U. heel ernstig was. De hulpdiensten snelden toe en de bejaarde fietser werd, onder een tent die door de brandweer werd aangereikt, gereanimeerd.De Izegemnaar werd in heel kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Roeselare. Daar vocht hij donderdagavond nog steeds voor zijn leven.De dame die de wagen bestuurde, testte positief op drugs. Haar wagen was ook niet ingeschreven of verzekerd. Ze is haar rijbewijs voor 15 dagen kwijt en haar voertuig werd in beslag genomen. Ze werd ook gearresteerd en zal worden verhoord.(BF)