Slachtoffer M.P., een 42-jarige man uit Machelen-aan-de-Leie, fietste rond 20.15 uur langs de Rijksweg toen de 25-jarige V.F. uit Wielsbeke hem langs achteren aanreed. Op dat stuk weg is er geen afgescheiden fietspad. Hij werd met zijn fiets weggekatapulteerd. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten.

Er was een getuige. De jonge vrouw woont vlakbij de plaats van het ongeval, bij thuiskomst heeft haar moeder de politie verwittigd. Voor het parket gaat het om vluchtmisdrijf. Ze had gedronken, het alcoholpercentage was net boven de toegelaten limiet. Het parket gaat ervan uit dat ze aan het sms'en was achter het stuur. Ze is haar rijbewijs voor 15 dagen kwijt.

"De bestuurster was op weg naar de frituur. Onderweg is ze van haar baan afgeweken en heeft zo de fietser geraakt", vertelt commissaris Lavaerts van politiezone Midow. "Ze merkte de schade aan haar wagen pas later op. Ze dacht dat ze een boompje had geraakt en keerde terug naar de Rijksweg. Toen ze de politie zag, sloeg ze in paniek en reed naar huis, maar gaf zich daarna aan bij de politie."

Er werd een parketdeskundige aangesteld om het ongeval verder te onderzoeken. (LSi/Belga)

Slachtoffer M.P., een 42-jarige man uit Machelen-aan-de-Leie, fietste rond 20.15 uur langs de Rijksweg toen de 25-jarige V.F. uit Wielsbeke hem langs achteren aanreed. Op dat stuk weg is er geen afgescheiden fietspad. Hij werd met zijn fiets weggekatapulteerd. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten. Er was een getuige. De jonge vrouw woont vlakbij de plaats van het ongeval, bij thuiskomst heeft haar moeder de politie verwittigd. Voor het parket gaat het om vluchtmisdrijf. Ze had gedronken, het alcoholpercentage was net boven de toegelaten limiet. Het parket gaat ervan uit dat ze aan het sms'en was achter het stuur. Ze is haar rijbewijs voor 15 dagen kwijt."De bestuurster was op weg naar de frituur. Onderweg is ze van haar baan afgeweken en heeft zo de fietser geraakt", vertelt commissaris Lavaerts van politiezone Midow. "Ze merkte de schade aan haar wagen pas later op. Ze dacht dat ze een boompje had geraakt en keerde terug naar de Rijksweg. Toen ze de politie zag, sloeg ze in paniek en reed naar huis, maar gaf zich daarna aan bij de politie." Er werd een parketdeskundige aangesteld om het ongeval verder te onderzoeken. (LSi/Belga)