Het ongeval gebeurde rond 11 uur aan de rotonde op de Esenweg, tussen Diksmuide en deelgemeente Esen. Een 78-jarige man reed op het fietspad van de rotonde en wilde de Klerkenstraat dwarsen. Het slachtoffer werd echter gegrepen door een tractor die de Klerkenstraat wilde inrijden. Bij het ongeval liep de fietser een ernstige open beenbreuk op. Hij werd met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen van de expert is er sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid. De 59-jarige bestuurder van de tractor legde een negatieve ademtest af.

(ACK/BELGA)

Het ongeval gebeurde rond 11 uur aan de rotonde op de Esenweg, tussen Diksmuide en deelgemeente Esen. Een 78-jarige man reed op het fietspad van de rotonde en wilde de Klerkenstraat dwarsen. Het slachtoffer werd echter gegrepen door een tractor die de Klerkenstraat wilde inrijden. Bij het ongeval liep de fietser een ernstige open beenbreuk op. Hij werd met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen van de expert is er sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid. De 59-jarige bestuurder van de tractor legde een negatieve ademtest af.(ACK/BELGA)