Fietser (79) sterft na aanrijding met motorrijder in Kortemark

Stockfoto. (Tom Brinckman)
Redactie KW

In Kortemark is vrijdagmiddag een dodelijk ongeval gebeurd. De betreurde fietser André V. (79) werd aangereden door een motorrijder en stierf enkele uren later in het ziekenhuis.

De 79-jarige André V. uit Kortemark is vrijdag om het leven gekomen nadat hij in de Landelijke Vijfhuishoekstraat in Kortemark werd aangereden door een motorrijder. André V. was omstreeks 14 uur met zijn fiets op weg. In de smalle Vijfhuishoekstraat wilden twee motorrijders hem inhalen. De 49-jarige Nico D. uit Diksmuide bleef bij dat inhaalmanoeuvre haperen met zijn voertuig aan de fiets.

André V. kwam ten val en liep daarbij een hoofdwonde op. Hij werd met een zwaar schedeltrauma overgebracht naar het ziekenhuis in Roeselare, maar alles bleek aanvankelijk mee te vallen. Uiteindelijk is hij daar toch enkele uren later overleden. Het parket stelde een deskundige aan om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het ongeval zou niet te wijten zijn aan mogelijk roekeloos rijgedrag van de motorrijders.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier