Fietser (41) onder invloed van drugs komt in voorruit van auto terecht nadat hij geen voorrang verleent

Door de botsing raakte de voorruit verbrijzeld. © BB
Redactie KW

Aan de Kennedyrotonde in Oostende is donderdagavond een zware aanrijding gebeurd tussen een fietser (41) en een personenwagen. De fietser werd opgeschept en verbrijzelde het raam van het voertuig. De man raakte lichtgewond, maar bleek zelf in fout omdat hij voorrang moest verlenen. Op de koop toe riskeert de fietser een vervolging omdat hij onder invloed van drugs was.

Het ongeval gebeurde rond 22.20 uur, aan de afslag om naar Bredene te rijden. De fietser stak over en de automobilist kon een aanrijding niet meer vermijden. Aan de voorruit van het voertuig te zien, was de impact zwaar. Politie, ambulance en mug kwamen ter plaatse en er ontstond heel wat verkeershinder. Volgens de politie van Oostende was de fietser echter in fout.

“Dat gezien er haaientanden staan geschilderd op het fietspad bij de oversteek en hij dus voorrang moest verlenen. De man raakte lichtgewond. De automobilist, een 36-jarige Oostendenaar, legde een negatieve adem- en drugstest af. De fietser (41) uit Oostende legde echter wél een positieve drugstest af”, zegt commissaris Katrien Jonckheere van de lokale politie Oostende.

De man kijkt dus aan tegen vervolging voor de politierechtbank voor drugs in het verkeer, raakte gewond en moet mogelijk opdraaien voor de schade aan het voertuig. In geval van drugs is het lang niet zeker of de verzekering tussenkomt. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.