Fietser (12) lichtgewond op kruispunt waar Julie verongelukte, haar mama eist aanpassingen

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Woensdagmorgen gebeurde opnieuw een ongeval op het kruispunt van de Gistelsesteenweg met de Zilverlaan. Een twaalfjarige jongen werd er aangereden met zijn fiets bij het kruisen van de Gistelsesteenweg. Hij werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 10 uur. De bestuurder van de personenwagen reed op de Gistelsesteenweg in de richting van Oostende. Toen de jongen de steenweg wou oversteken met zijn fiets werd hij aangereden. “De fietser kwam bij de aanrijding ten val”, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. Er werd meteen een ambulance en een MUG opgeroepen om de eerste zorgen toe te dienen. Gelukkig bleken de verwondingen van de jongen mee te vallen. Hij liep bij de aanrijding enkele schaafwonden op en werd overgebracht naar het ziekenhuis.”

Wanneer verandert er iets?

Het kruispunt van de Gistelsesteenweg met de Zilverlaan en Oprit is op zijn minst gezegd berucht te noemen. Vooral in de negatieve zin van het woord dan. Op het bewuste kruispunt gebeurden de laatste jaren heel wat ongevallen. Maar het zwaarste ongeval dateert van januari 2018. Julie Daivier had net het huis van haar vader, vlak om de hoek van het kruipunt, verlaten en was op weg naar haar vriend. Toen ze de Gistelsesteenweg wou oversteken met haar fiets werd ze gegrepen door een bestelwagen met aanhangwagen. De bestuurder had toen 0,83 promille in het bloed en werd in beroep veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel, een geldboete van 400 euro en een rijverbod van drie maanden, waarvan de helft met uitstel.

Sandra Muylle (49), mama van Julie, reageert woest op het zoveelste ongeval. “Ik vraag mij af hoeveel ongevallen er nog moeten gebeuren alvorens er eindelijk iets aan de situatie zal gedaan worden”, zucht ze. “De laatste jaren is het er veel drukker geworden. Daar heeft de nieuwe verkaveling Baanhof alles mee te maken. Vooral ‘s morgen en ‘s avonds tijdens de piek kan het er erg druk zijn. Is Julie’s dood dan niet voldoende geweest? Gelukkig kwam die jongen er met lichte verwondingen vanaf, maar ook hier konden de gevolgen catastrofaal geweest zijn.”

Luc Daivier (56), vader van Julie, ijvert al lang om eindelijk iets aan het kruispunt te doen. Ook de buurtbewoners zijn het beu. Khalil Reber (46) woont sinds twee jaar op het kruispunt waar het ongeval gebeurde en zag er al heel wat gebeuren. “Er wordt te vaak te snel gereden op het kruispunt”, vertelt Khalil. “Of de bestuurder van het ongeval van woensdagmorgen te snel reed laat ik in het midden. Ik weet er niets vanaf. Maar er gebeuren te veel ongelukken die eigenlijk vermeden kunnen worden. Ooit werd mijn wagen geramd op mijn eigen oprit. Het is een heel gevaarlijke straat en er moet dringend iets gebeuren. Op een dag vallen hier opnieuw doden. Wat dan de oplossing is? Verkeerslichten, een rondpunt? Ik ben niet de expert, maar elke mens met gezond verstand weet dat de situatie dringend om een oplossing vraagt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier