Felle brand legt villa langs Bloemmolenkaai in Diksmuide in de as

De toestand om 22 uur. © ACK
Redactie KW

Dinsdag brak omstreeks 17 uur een hevige brand uit in een villa aan de Bloemmolenkaai in Diksmuide.

De villa had een dakbedekking in riet. De brand brak uit in het dak waar op de zolder werken aan de gang waren. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al meters hoog door het dak. De villa was onlangs verkocht.

Een dikke rookpluim verspreidde zich over de IJzer en was van veraf te zien. Verschillende brandweerkorpsen kwamen ter plaatse. Niet enkel het dak maar ook het binnenste van de villa is volledig vernield. Doordat er op het ogenblik van de brand niemand thuis was, zijn er gelukkig geen gewonden gevallen.

Het dak is verwoest.
Het dak is verwoest.© ACK

De IJzervaarders verwittigden hun leden, die in haven 1 een boot hebben omdat de boten dicht bij de villa liggen. Ze vroegen hun leden om alles te controleren zodat er ook op de boten geen brand uitbreekt. Ook de nabij gelegen villa’s konden gevrijwaard worden.

Het dak van de villa is volledig ingestort, verschillende vrachtwagens voerden het riet weg. Er zijn nog vier kamers vol riet dat nog weggebracht moet worden. Dinsdagavond was er nog altijd felle rookontwikkeling, de brandweer moest tot woensdagmogen nablussen. De brandweer van Leke, Diksmuide, Merkem, Kortemark, Veurne en Lo-Reninge kwam ter plaatse.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier