Familie aan man die Emmy (26) doodreed: “Jou vergeven? Nooit. Je bent een schande in het verkeer”

“Je hebt niet alleen mijn leven verwoest, maar dat van iedereen die Emmy graag zag. Je hebt onze dierbaarste schat, mijn dochter, afgenomen. Weet je wel hoe dat voelt? Gelukkig zijn of genieten, dat kan niet meer. Neen, jou vergeven kunnen we nooit.” De ouders van Emmy De Vos (26) richtten zich maandagochtend persoonlijk tot de doodrijder die met 2,37 promille in zijn bloed de jonge vrouw doodreed op haar bromfiets. De dertiger nam vol schaamte zijn verantwoordelijkheid op.

De ouders van het meisje. © MM

Alexander V. (31) probeerde maandagochtend uit te leggen wat hem op 16 maart van dit jaar bezielde om met 2,37 promille alcohol in het bloed toch achter het stuur van zijn wagen te kruipen. De gevolgen van zijn beslissing waren dramatisch. Bij een wegversmalling langs de Odegemstraat in Assebroek merkte de dertiger niet op dat Emmy De Vos (26) met haar bromfiets uit tegengestelde richting kwam aangereden.

Het kwam tot een zware aanrijding, waarbij de jonge vrouw tientallen meters werd meegesleurd. De massaal toegesnelde hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar de Brugse – die op weg was naar haar werk in het ziekenhuis – overleed ter plaatse. De aanrijder van Emmy had niet alleen veel te veel gedronken, maar negeerde die ochtend omstreeks 6.30 uur ook een voorrangsbord aan de versmalling.

Er kon geen hulp meer baten.
Er kon geen hulp meer baten.© MM

“De deskundige kwam dan ook tot de vaststelling dat de beklaagde 100 procent verantwoordelijk is voor het ongeval. Hij had de bromfietsster moeten opmerken toen hij de wegversmalling inreed”, sprak de procureur. De rechtbank legde de beklaagde uiteindelijk een voorwaardelijke celstraf op van zes maanden, één jaar rijverbod waarvan de helft met uitstel, een boete van 2.400 euro en een alcoholslot van drie jaar. Als hij ooit nog met de wagen wil rijden, zal de man ook moeten slagen voor zijn vier proeven. De advocaat van de nabestaanden reageert relatief tevreden op het vonnis. “Vooral de maximumduur van het alcoholslot biedt enige troost aan mijn cliënten”, zegt meester Nick Lucas.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.