https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ex-speler van Wevelgem City laat leven bij treinincident in Brussel

In het seizoen 2005-2006 voetbalde Lionel Viola bij fusieclub KSK Wevelgem City. © foto a-RSW
Christof Decraene

Het ongeval gebeurde dinsdagmiddag. Daarbij liet Lionel Viola, in het seizoen 2005-2006 actief bij KSK Wevelgem City, het leven.

Het dodelijk ongeval gebeurde in het treinstation Brussel-Luxemburg. Lionel Viola werd na een aanvaring met de treinbegeleider uit de trein gezet. Die vertrok en Viola zou naar verluidt aan de buitenzijde op de ramen van de trein beginnen slaan zijn. Daarbij zou hij het evenwicht verloren hebben en zo onder de trein terecht gekomen zijn, zo klinkt het bij het parket. De man zou dronken geweest zijn, maar dat wordt volgens zijn vrienden op hln.be ontkracht. “Lionel kwam inderdaad van een personeelsdrink op het werk, maar het is ongeloofwaardig dat hij echt dronken was en problemen zocht. Hij zou zich zeker nooit zat drinken als hij daarna nog naar zijn kindje moest.”

Het slachtoffer werd nog ter plaatse gereanimeerd, maar alle hulp kwam te laat. Het Brussels parket onderzoekt de exacte omstandigheden van het ongeval. Lionel Viola is een rasechte Anderlechtenaar en voetbalde tot zijn zeventiende bij paars-wit. Daarna ging hij zijn geluk beproeven bij het Italiaanse Verona, maar keerde twee jaar later terug naar België, waar hij voor Sporting Charleroi ging spelen. Nadien voetbalde hij nog voor Charleroi, Wevelgem en Walhain, telkens in derde klasse, waarna hij naar de provinciale reeksen afzakte.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten