Enorme schade na spectaculair ongeval

Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Zondagavond raakten 2 voertuigen betrokken bij een indrukwekkend verkeersongeval in de Dronckaertstraat. 3 mensen werden lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht en de schade aan de voertuigen was enorm. De brokstukken lagen over een afstand van meer dan 100 meter verspreid.

De inwoners van de Dronckaertstraat schrokken iets voor 20 uur van een genadeloos harde knal. Wanneer enkelen onder hen poolshoogte gingen nemen, merkte ze een beschadigd voertuig aan de voet van de brug op. Beide inzittenden, een vader met zijn dochter, waren lichtgewond maar konden zelf uit hun wagen kruipen. Het tweede voertuig, een sportieve Seat die hen aanreed, stond bovenop de brug en had een spoor van meer dan 100 meter aan brokstukken achtergelaten. De chauffeur, de enige inzittende van de wagen, raakte eveneens licht gewond en kon ook zelf uit zijn auto kruipen. Alle 3 de betrokken personen werden naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere controle en zorgen.

Over de oorzaak van het ongeval bestaat nog heel wat onduidelijkheid. De politie startte meteen een onderzoek om zo de gebeurtenis volledig in kaart te kunnen brengen. Bij de buurtbewoners klinkt het dat er ongetwijfeld met overdreven snelheid rekening moet worden gehouden. Volgens hen is dit stuk Dronckaertstraat erg gegeerd bij snelheidsduivels. De chauffeur van de Seat werd eerder op de avond, met zijn wagen, al gespot toen hij in de buurt aan het straatracen was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier