Enorme schade na brand in sauna in Oostende

De sauna zal een tijdlang niet beschikbaar zijn. © foto DJ
Redactie KW

Bij wellnesscenter Villa Aqua in Oostende is zaterdag brand ontstaan in een buitensauna. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot.

De brand ontstond rond 15.40 uur in een zogenaamde kelosauna. Dat is een houten saunahut met hout van een speciale den uit Finland. Het waren medewerkers van Villa Aqua die de brand opmerkten en meteen de hulpdiensten verwittigden.

“Op het moment van de brand zat er niemand in de kelosauna”, zegt zaakvoerder Johan Dekien. De brandweerposten van Oostende en Middelkerke kwamen ter plaatse en hadden de situatie snel onder controle. De brandweer moest wel nog een tijd nablussen. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Technisch defect

“Vermoedelijk een technisch defect. Er zaten op het moment van de brand zo’n tweehonderd klanten binnen. Gas en elektriciteit moesten even afgesloten worden, maar we konden uiteindelijk terug opstarten. De hinder bleef dus beperkt”, aldus nog Johan Dekien.

De schade aan de sauna is enorm.
De schade aan de sauna is enorm.© foto DJ

De kelosauna zal een tijd buiten gebruik zijn. “We kunnen de precieze schade momenteel nog niet opmeten, omdat het om een specifiek soort hout gaat”, stelt Dekien.

De politie kwam ter plaatse en sloot de omgeving van Villa Aqua deels af voor het verkeer. De wagens komende van de Steensedijk konden de Pensjagerstraat niet inrijden doordat de brandweerwagens deels op het rondpunt hadden postgevat voor de bluswerken.

(DJ/ foto’s DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier