Hoe het ongeval is kunnen ontstaan, is vooralsnog onduidelijk. Het ene schip was leeg en lag voor anker. De andere tanker, die geladen was, is er tegenaan gebotst. Op dit moment wordt nagegaan wat de lading precies inhield. De ene tanker vaart onder de vlag van Liberia, de andere onder de vlag van Marshalleilanden.

"Er zijn geen gewonden. Op dit moment is er enkel sprake van materiële schade, maar er is geen uitstroom, noch onmiddellijk gevaar tot zinken", zegt Réjane Gyssens, diensthoofd van het MRCC. Op dit moment wordt nagegaan hoe groot de schade is en wat de bestemming is van beide tankers. Op basis van die bevindingen wordt nagegaan of de schepen nog op hun bestemming kunnen raken.

(BELGA)

Hoe het ongeval is kunnen ontstaan, is vooralsnog onduidelijk. Het ene schip was leeg en lag voor anker. De andere tanker, die geladen was, is er tegenaan gebotst. Op dit moment wordt nagegaan wat de lading precies inhield. De ene tanker vaart onder de vlag van Liberia, de andere onder de vlag van Marshalleilanden. "Er zijn geen gewonden. Op dit moment is er enkel sprake van materiële schade, maar er is geen uitstroom, noch onmiddellijk gevaar tot zinken", zegt Réjane Gyssens, diensthoofd van het MRCC. Op dit moment wordt nagegaan hoe groot de schade is en wat de bestemming is van beide tankers. Op basis van die bevindingen wordt nagegaan of de schepen nog op hun bestemming kunnen raken.(BELGA)