Els zoekt getuigen van ongeval in Bredene

Els hoopt om getuigen te vinden die het ongeval hebben zien gebeuren. (Foto JRO)
Redactie KW

Els Hermans en haar zoontje Nathan Wolschke raakten maandag betrokken in een verkeersongeval. De wagen die het ongeval heeft veroorzaakt, reed gewoon door. Els zoekt nu getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren.

Op maandag 26 februari om 8.45 uur was Els Hermans (43) met de fiets op weg naar school met haar zoontje Lathan (3) en raakte betrokken in een verkeersongeval. De wagen die het ongeval veroorzaakte, reed gewoon door. “Lathan gaat naar school in de Zandloper aan het gemeentehuis”, vertelt Els. “Zelf wonen wij in de Antwerpenstraat. Ik moet dus de Duinenstraat door om aan de school te geraken. In de Duinenstraat, net voor de Beukenlaan zijn er werken aan de gang in een van de rijhuizen. Naast dat rijhuis stond een vrachtwagen achteruit op de oprit geparkeerd, waardoor hij voor een groot stuk op de rijbaan stond. Net op het moment dat ik daar voorbij wil fietsen, met Lathan achterop, komt er een wagen aangereden die een manoeuvre moet uitvoeren om voorbij de vrachtwagen te geraken. Waarschijnlijk moet de chauffeur mij niet opgemerkt hebben, want de wagen kwam recht op me afgereden op mijn rijvak. In een reactie week ik uit waardoor ik tegen een geparkeerde wagen terecht ben gekomen. Daarbij kwam ik met mijn zoontje ten val.”

Kleine grijze wagen

“De auto die mijn val had veroorzaakt, is daarop gewoon doorgereden. In de vlucht heb ik gezien dat het om een kleine grijze wagen ging, waarschijnlijk een Peugeot of een Renault. Daarop ben ik, hevig bloedend aan mijn hand, met Lathan tot aan de school gewandeld. Gelukkig was hij ongedeerd. Ik heb de politie verwittigd om klacht in te dienen. Die zijn meteen ter plaatse gekomen om de nodige vaststellingen te doen. De vrachtwagen was ondertussen al weg. Gelukkig kon een van de stadswachten foto’s nemen van de vrachtwagen, terwijl die daar nog geparkeerd stond. Daarop heeft de politie een proces verbaal-opgemaakt. Ik ben 14 dagen werkonbekwaam doordat ik genaaid moest worden aan mijn hand”, besluit Els.

Aan getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren, wordt gevraagd om de politie van Bredene te contacteren.

(JRO)

Het ongeval gebeurde in de Duinenstraat net voor het kruispunt met de Beukenlaan. (Foto JRO)
Het ongeval gebeurde in de Duinenstraat net voor het kruispunt met de Beukenlaan. (Foto JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier