Elektriciteitskast veroorzaakt brand in Bavikhove

Het is al de zesde keer dat de woning het slachtoffer van een brand wordt. © NDZ
Redactie KW

In een landelijke rijwoning langs de Vondelstraat in de Harelbeekse deelgemeente Bavikhove is tijdens de nacht van zaterdag op zondag een korte maar felle brand uitgebroken aan de elektriciteitskast van de woning.

Door de brand is de elektriciteitskast, die zich in een deelgang tussen de getroffen woning en die van die van de buren bevond, volledig verwoest. Hierdoor is er momenteel geen elektriciteit in de getroffen woning en is deze onbewoonbaar.

Het vuur breidde zich via de elektrische leidingen ook uit naar de bekabeling aan de voorgevel van de woning. Een technicus van Fluvius kwam ter plaatse om de installatie te beveiligen en aanpalende woningen opnieuw van stroom te voorzien. Op rookschade in de woning van de linkerburen na, bleven de aanpalende woningen gevrijwaard.

Pech lijkt het getroffen gezin te blijven achtervolgen, want met deze brand werd de gezinswoning voor de zesde keer getroffen door een brand. De eerdere branden ontstonden onder meer na een kortsluiting aan de diepvries in de kelder, een oververhitte kruimeldief en een koffiezetmachine in de keuken en een oververhitte stofzuiger.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier