Elektricien geëlektrocuteerd tijdens werken op site Sint-Vincentius in Kortrijk

Redactie KW

In een gebouw van het voormalige Sint-Vincentiusrusthuis net naast de Onze-Lieve-Vrouwkerk aan de Groeningestraat is maandagavond een technieker zwaar verbrand geraakt.

Dat gebeurde toen de 41-jarige man tijdens werken aan de hoogspanningscabine in de kelder van het gebouw op zeker ogenblik in contact kwam met de hoogspanningsinstallatie. Ziekenwagen, brandweer en een MUG-team kwamen ter plaatse en dienden de man de eerste zorgen toe, waarna de man eerst naar het ziekenhuis in Kortrijk en later naar brandwondencentrum van het UZ Gent werd overgebracht. De man is niet levensbedreigend verwond, maar is wel zwaar verbrand aan het bovenlichaam.

De man zou intussen buiten levensgevaar zijn. Door het incident vielen 16 hoogspanningscabines uit waardoor de buurt tussen het Plein en de Grote Markt een uur zonder stroom zat. Door het het ongeval was er in de kelder van het gebouw sprake van rookontwikkeling, waardoor deze door de brandweer geventileerd werd. De bewoners van het gebouw kregen elders onderdak en konden dinsdag al terugkeren. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets geweten. Er werd geen deskundige aangesteld.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier