Een zwaar en een licht gewonde bij spectaculaire aanrijding in Koksijde

Twee betrokken wagens zijn goed voor de schroothoop. © foto JT
Redactie KW

Vrijdagavond, omstreeks 23.00 uur, gebeurde een zwaar ongeval op de Ten Bogaerdelaan in Koksijde. Bij het ongeval waren drie wagens betrokken, waarbij er twee onherstelbaar beschadigd raakten.

Het ongeval gebeurde bij een fout, dubbel inhaalmanoeuvre waarbij een wagen achteraan inreed op een voorligger. De chauffeur die in de fout ging, is een 25-jarige man uit Koksijde. Nog een derde wagen werd door de aanrijding licht beschadigd. De MUG-dienst van het ziekenhuis van Veurne moest een van de inzittenden van de wagen die achteraan werd aangereden, eerst stabiliseren vooraleer de vrouw naar het ziekenhuis kon worden overgebracht. Het slachtoffer, een 75-jarige vrouw uit Antwerpen, had zware verwondingen aan het hoofd, benen en armen.

Een andere persoon die in dezelfde wagen zat, werd lichter gewond ook naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer van Koksijde en De Panne werden ter plaatse gestuurd om de twee personen, die in de aangereden wagen zaten, te bevrijden.

Baan tijdlang versperd

Ook plaatsten ze een signalisatiewagen om de baan een tijdlang af te sluiten. Brokstukken van de wagens lagen over de baan verspreid en moesten worden opgeruimd. De zware SUV-wagen die de voorligger aanreed, botste nog op een betonblok en reed net als de andere wagen dwars door een haag om juist over het fietspad tot stilstand te komen. De baan tussen Koksijde en Veurne was lange tijd versperd, men moest er plaatselijk omrijden.

UPDATE

(JT/foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier