E40 in Adinkerke afgesloten na ongeval met drie vrachtwagens

© JT
Redactie KW

Op de E40 in Adinkerke is rond 14 uur een ongeval gebeurd met drie vrachtwagens. Een persoon raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde op 2 kilometer van de Franse grens. De E40 richting Frankrijk is momenteel volledig afgesloten, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het is nog niet duidelijk hoe lang de hinder precies zal duren.

Net over de grens was er ook al een ongeval gebeurd. Het was in die file dat drie vrachtwagens in aanrijding kwamen. Het kwam tot een botsing tussen een tankwagen en een vrachtwagen. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk, maar de E40 richting Frankrijk is in ieder geval volledig versperd. De takelwerken zullen volgens het Vlaams Verkeerscentrum dan ook nog een hele tijd in beslag nemen.

Een van de cabines werd afgerukt en kwam op het wegdek terecht. Er is een omleiding voorzien vanaf de afrit Adinkerke. Via een binnenweg kan je op Frans grondgebied in Ghyvelde de autosnelweg opnieuw oprijden.

Verkeer over langere afstand krijgt de raad om de omgeving te vermijden. Vanuit Brussel is het aangewezen om de E429 richting Doornik te nemen. Wie vanuit Gent richting Duinkerke wil, rijdt het best om via Kortrijk en Rijsel.

(JTV/Belga)

https://www.youtube.com/watch?v=87X6CnrCIck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier