Duits gezin met drie kinderen raakt gewond na aanrijding met kusttram in Westende

Redactie KW

In Westende deed zich maandagavond iets over 18:00 uur een zwaar ongeval voor met de kusttram en een personenwagen, ter hoogte van de Paul Grosettilaan. In de wagen zaten vijf personen, namelijk een echtpaar uit Duitsland en hun drie kinderen. De vrouw raakte zwaargewond.

Het incident gebeurde met een tram in de richting van De Panne, aan het kruispunt met de Henri Jasparlaan. De auto wilde de sporen over steken en werd weggekatapulteerd door de voorbijrijdende tram. De wagen ramde daarbij ook een paal. De politie, drie ambulances, de mughelikopter, de brandweer van Middelkerke en Nieuwpoort en een bijstandsteam van De Lijn snelden ter plaatse. “Vier inzittenden, namelijk de vader en de drie kinderen, raakten lichtgewond en hadden het voertuig op eigen houtje verlaten. De vrouw was er erger aan toe maar verkeerde niet in levensgevaar. Haar toestand liet toe om haar uit de wagen te bevrijden zonder het dak van de auto weg te nemen”, zegt luitenant Danny Quyo van de brandweer van Middelkerke.

De drie opgeroepen ziekenwagens brachten de inzittenden over naar het ziekenhuis Henri Serruys in Oostende. Het tramverkeer was anderhalf uur onderbroken in beide richtingen. Volgens De Lijn werden vervangbussen ingelegd tussen Nieuwpoort Zonnebloem en Westende-Bad. Een takeldienst sleepte de auto van het Duits gezin weg. Het incident lokte heel wat kijklustigen, onder wie heel wat reizigers die aan de tramhalte stonden te wachten om op te stappen.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier