Duikers zoeken uur lang in kanaal naar bromfietser, die niet in water gesukkeld is

© JT
Redactie KW

In Nieuwpoort is zondagavond een grote zoekactie gehouden aan het Gravensas bij de Ganzepoot, het begin van het kanaal Nieuwpoort-Plassendale. Een bewoner van een woonboot had een bromfietser of motorfietser horen crashen, gevolgd door een plons. Na een uur werd de zoekactie afgeblazen, toen bleek wat er echt gebeurd was.

Toen de oproep binnenkwam bij de noodcentrale werden meteen heel wat hulpdiensten opgeroepen. Zowel duikers van de brandweer van Veurne, Middelkerke, Diksmuide en Oostende speurden het water af. Brandweerlui en politiemensen van PZ Westkust en Middelkerke hielpen mee zoeken langs de waterlijn. Ook de mug en een ziekenwagen stonden klaar langs de kant. Intussen was het verkeersknooppunt afgesloten voor verkeer. Na ongeveer een uur zoeken werd de zoekactie afgeblazen.

Op de camerabeelden van de sluiswachter, die even op zich lieten wachten, was inderdaad een bromfietser te zien. Die was ten val gekomen door een boordsteen, maar stond recht en reed weer weg. Waar de plons vandaan kwam, is niet duidelijk. Van een crash in het water was geen sprake. De hulpdiensten vertrokken snel opnieuw naar de kazernes.

(BB/foto JT/video BB)

https://www.youtube.com/watch?v=6INCw6TJj-k

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.