Droogtrommel van 80-jarige bewoner vat vuur in Wevelgem

De brandweer kon de schade beperkt houden tot de badkamer. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Toen de 80-jarige Lea Vanackere deze voormiddag nog snel even haar was wilde drogen, beleefde ze de schrik van haar leven. Haar droogkast schoot in brand en de brandweer moest ter plaatse komen.

Rond 10.30 uur stak Lea de laatste droogtrommel van de dag in werking, in haar statige woning langs de Menenstraat in Wevelgem. Toen ze enkele tellen later een brandgeur waarnam, trok ze de deur van de badkamer open. De ruimte was volledig met rook gevuld en uit haar droogkast kwamen vlammen tevoorschijn. Ze bracht zichzelf in veiligheid bij de buren en belde de hulpdiensten.

De brandweer, die met het groot materiaal ter plaatse kwam, kon de brandhaard snel onder controle krijgen. De droogkast werd via de tuin naar buiten gebracht en de schade in de woning bleef beperkt tot de badkamer. Haar echtgenoot Michel, op dat ogenblik op familiebezoek, kwam in allerijl naar huis en probeerde zijn echtgenote te troosten. Die vond haar rust terug met een kwinkslag. “Ik panikeer alleen maar omdat het al jouw onderbroeken waren die in de droogkast zaken.”

Hoe de brand precies is ontstaan is nog onduidelijk. Verder onderzoek zal dit moeten uitwijzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier