Dronken chauffeur ramt geparkeerde wagen in Dronckaertstraat in Lauwe

Redactie KW

Een wegpiraat zorgde zaterdagavond voor heel wat schade in de Dronckaertstraat. Na een helse rit liet de Fransman een spoor van schade achter, als bij wonder raakte niemand gewond.

Het waren de inwoners van de Dronckaertstraat die de hulpdiensten rond 20u45 verwittigden. “We werden gealarmeerd door een enorme knal”, horen we bij enkele inwoners. “Wanneer we poolshoogte gingen nemen, zagen we een citroen met Franse nummerplaat die dwars over de weg stond. De chauffeur maakte aanstalten om weg te rijden, ongeacht de toestand van zijn auto, waarop wij hem konden tegenhouden. Hij was overduidelijk onder invloed van alcohol en bood verder geen weerstand.”

Eenmaal zowel hulpdiensten als politie ter plaatse waren, werd de ravage pas echt duidelijk. “De chauffeur kwam van over de brug richting centrum gereden” klinkt het verder. “Hij ramde eerst een geparkeerde Volvo, die op zijn beurt in een bestelwagen terecht kwam. Nadien belandde de zwaar beschadigde Citroen dwars over de weg. De chauffeur, een jonge kerel uit het noorden van Frankrijk, was compleet van zijn melk maar niet gewond. We roken reeds vanop een afstand een stevige alcoholgeur.”

Ondanks de ravage raakte niemand gewond. De Franse chauffeur werd door de politie weggebracht voor verder verhoor.

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.