Dronken bestuurder rijdt vijf geparkeerde auto’s aan en probeert te voet te vluchten

Het zware ongeval gebeurde ter hoogte van de luchthaven. © BB
Redactie KW

In de Duinkerkseweg in Oostende is donderdagnacht een ware ravage aangericht door een bestuurder (48) uit Middelkerke. Met zijn Range Rover reed hij liefst vijf geparkeerde auto’s aan. De man probeerde te voet te vluchten, werd geïntercepteerd en legde een positieve ademtest af.

Het zware ongeval gebeurde rond middernacht ter hoogte van de luchthaven. De man kwam uit de richting van Middelkerke en reed onder meer een Porsche, een Mercedes en een Dacia aan. Alle auto’s liepen zware schade op en vier ervan zijn total loss. Zijn eigen Range Rover kwam op de kant tot stilstand en is evenzeer rijp voor de schroothoop. Volgens de politie van Oostende bleef de Middelkerkenaar ongedeerd, maar probeerde hij te voet weg te lopen. De opgetrommelde patrouilles konden de man bij de kraag vatten en aan een alcoholtest onderwerpen.

De politie van Oostende bevestigt dat de man positief blies en zijn rijbewijs op bevel van het parket werd ingetrokken voor 15 dagen. Vijf auto’s, waaronder vier geparkeerde wagens en de Range Rover van de Middelkerkenaar, werden getakeld. Volgens commissaris Kris Allary zijn de eigenaars van de aangereden voertuigen voorlopig moeilijk te bereiken. Wellicht gaat het om auto’s van mensen die met het vliegtuig op reis zijn. Hen wacht een nogal onaangename thuiskomst.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier