Dronken bestuurder rijdt loper aan

© (Foto TL)
Redactie KW

Een loper werd maandagavond door een wagen aangereden langs het jaagpad naast het kanaal Brugge-Oostende in Brugge. De auto belandde uiteindelijk net niet in de vaart. “Een wonder dat ik dit kan navertellen”, zegt het slachtoffer.

Wim Darthet (33) uit Brugge was maandagavond langs het jaagpad aan het kanaal in Brugge aan het lopen, zoals hij wel vaker doet. Wim is namelijk geen onbekende loper in het milieu. Maar maandagavond eindigde zijn tocht niet met een welverdiende douche, maar in het ziekenhuis. Hij werd namelijk aangereden door een wagen die van achter hem kwam. Dat gebeurde tussen de roeiclub en de nieuwe fietsersbrug. “Ik hoorde even een ronkend geluid achter me. Maar veel tijd om te reageren, laat staan weg te springen, had ik niet”, zegt Wim.

De auto greep Wim op zijn linkerflank. Hij werd in de berm gekatapulteerd. De auto reed met zijn neus bijna de vaart in, maar bleef uiteindelijk aan de begroeiing ernaast hangen. De bestuurder raakte snel uit zijn wagen en kon zelf op het droge geraken. “Niet te geloven hoe hij dat deed”, zegt Wim. “In geen tijd stond hij naast me. Precies Houdini. Maar hij was duidelijk dronken en aan het brabbelen. Hij praatte alsof er niets aan de hand was. Ik geloofde mijn oren niet. “Sorry hé, zeg”, klonk het. Hij zei het alsof hij net per ongeluk mijn drankje op café had omgestoten.”

De politie bevestigt dat de 58-jarige man gedronken had. “Hij had een glas teveel op en werd door onze mensen meegenomen. Hij werd even bestuurlijk aangehouden voor dronkenschap”, aldus Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie. De man zal zich later meer dan waarschijnlijk nog in de politierechtbank moeten verantwoorden.

Wim werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd duidelijk hoeveel geluk hij had. “Mijn hele lichaam is gekneusd. En ik heb een gapende wonde. Maar ik heb niets gebroken. Het is bijna een wonder. Die auto reed aan ongeveer 75 kilometer per uur en heeft op geen enkel moment geremd. Ik moet ergens een goeie beschermengel hebben.”

Ondertussen is hij alweer thuis. Maar hij beseft dat hij aan erger is ontsnapt. Maar hij niet alleen. “Mijn vriendin was aan het meelopen. En een halve minuut later passeerde een klein meisje op haar fiets. Dus ik ben al bij al nog blij dat ik de klap heb gekregen.” Wim baat samen met zijn broer het verzekeringskantoor Darthet & Partners uit. Maar deze week zal hij enkel van thuis uit kunnen werken. “Ik ben zelfstandig, dus zullen we door moeten doen. Hopelijk gaat het volgende week alweer wat beter.”

Wim is een meer dan getrainde loper. Hij zette indrukwekkende tijden neer in heel wat wedstrijden. Maar lopen zal er wellicht even niet meer inzitten. “Ik kan nog niet juist zeggen hoe lang ik out zal zijn. Maar ik vrees dat het toch wel een tijdje zal zijn. Ik voel me vandaag alleszins als een bejaarde man. Ik ga bijna dagelijks in de streek lopen, maar zoiets maakte ik gelukkig nog nooit mee.”

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.