Het ongeval gebeurde iets voorbij 21 uur zaterdagavond. Kevin D. (36) die vanuit Rekkem aan hoge snelheid op de Menenstraat in Lauwe reed, verloor op het kruispunt met de Koningin Astridlaan en de Rekkemstraat de controle over het stuur. Hij knalde hard tegen een geparkeerde bestelwagen en richtte heel wat schade aan.

Ook zijn eigen wagen lijkt rijp voor de schroothoop. © CLL

In plaats van zich te vergewissen van de situatie, reed hij met zijn zwaar beschadigde auto achteruit en probeerde hij te vluchten richting Lauweplaats. Dat lukt aanvankelijk tot enkele omstaanders en buren hem in de Lauwbergstraat klem konden rijden. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol en zou zich hebben verleiden tot een straatrace. Getuigen hoorden eerder al verschillende wagens aan hoge snelheid door de dorpskern vlammen.

© CLL

Als bij wonder vielen bij het bizarre ongeval geen gewonden, al is de schade aan de aangereden voertuigen én de wagen van de dronken bestuurder aanzienlijk. In totaal deelden 4 voertuigen in de brokken, verschillende daarvan moesten getakeld worden. De man had naar eigen zeggen niet gemerkt dat hij iets had geraakt, ook al probeerde omstaanders hem meteen na de klap tegen te houden. De politie trok onmiddelijk zijn rijbewijs voor 15 dagen in.

© CLL
© CLL