Dronken bestuurder gaat uit de bocht en beschadigt zes geparkeerde voertuigen

De bestuurder veroorzaakte een ware ravage. © BB
Redactie KW

Een 36-jarige bestuurder van een BMW heeft donderdagavond een ware ravage aangericht in de Stationsstraat in Eernegem. Hij ging uit de bocht en ramde maar liefst zes geparkeerde voertuigen op opritten van woningen. Ook hagen, omheiningen en brievenbussen sneuvelden. De bestuurder had gedronken.

Het zware verkeersongeval gebeurde rond 21.40 uur ter hoogte van kinderdagverblijf Ukkiepukkie. De bestuurder, een Ichtegemnaar, kwam aan hoge snelheid vanuit het centrum van Eernegem en verloor in een flauwe bocht de controle over het stuur. De BMW week verder uit naar rechts en doorkruiste drie opritten van woningen. Nadat vier geparkeerde wagens werden geraakt, kwam de BMW tot stilstand tegen Ford die op zijn beurt tegen een Opel werd geduwd. Minstens drie auto’s zijn total loss. Brievenbussen, hagen en omheiningen zijn vernield.

Rijbewijs kwijt

De bewoners hoorden het enorme kabaal en zagen hoe de bestuurder van de BMW net was uitgestapt en versuft rond liep. De politie snelde ter plaatse voor de vaststellingen en nam een ademtest af, die positief bleek. Volgens de politie Kouter werd zijn rijbewijs voor alvast voor 15 dagen ingetrokken. Pas rond half één ‘s nachts waren de politionele vaststellingen voorbij. De BMW werd ‘s nachts getakeld, de andere voertuigen hoofdzakelijk ‘s morgens.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier