Drie lichtgewonden na verkeersongeval in Gullegem

© CLEL
Redactie KW

Een zwaar verkeersongeval op de A19 stuurde deze avond de verkeersspits compleet in de war. Ondanks de ravage vielen er slechts lichtgewonden. “Bijna niet te geloven”, liet de brandweer opmerken.

Het ongeval gebeurde op de A19, in de richting van Kortrijk, rond 18u15. Om een nog onbekende reden reed de bestuurder van de Peugeot SUV vol in op de Renault Twingo. De klap moet hevig zijn geweest, want de kleine Twingo werd nagenoeg compleet verpulverd. De brandweer werd ter plaatse geroepen en moest het wrak van de Twingo opensnijden om beide inzittenden te bevrijden.

“We konden met met enkele handelingen het dak van de kleine wagen naar voren openplooien zodat de medische ploegen beide inzittenden, een jong koppel van 18 en 19 jaar, konden bevrijden” horen we bij de officier van de brandweer. “Als we de schade bekijken, mag het een wonder heten dat ze er met relatief lichte verwondingen van af zijn gekomen. De bestuurder van de SUV, een dame, kon op eigen kracht uit het voertuig kruipen en heeft eveneens te kampen met lichte verwondingen”.

Drie lichtgewonden na verkeersongeval in Gullegem
© CLEL

De drie betrokken personen werden overgebracht naar het AZ Groeninge ziekenhuis. Het ongeval gebeurde net voor het klaverblad in Gullegem tijdens het spitsuur, waardoor het verkeer er tot een volledige stilstand kwam. Aan de staart van de file werd het aankomend verkeer afgeleid via de wisselaar richting E403, voor wie reeds stil stond zat er niets anders op dan te wachten totdat beide voertuigen werden getakeld. Rond 19u15 werd de situatie opnieuw genormaliseerd.

De politie is een onderzoek opgestart naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

(CLEL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier