Drie jaar effectieve celstraf voor leraar die Jelle doodreed

Foto TV
Redactie KW

Bryan I. krijgt vijf jaar celstraf, waarvan drie jaar effectief, voor het doodrijden van de 24-jarige Jelle Tommeleyn in Torhout.

Het ongeval gebeurde in februari vorig jaar langs de Brugsebaan. De 24-jarige Jelle was na een avondje uit met zijn vriendin te voet op stap naar huis, toen het koppel werd aangereden. Jelles vriendin werd geraakt door de zijspiegel, maar Jelle werd dodelijk getroffen door de auto. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf en meldde zich pas daags nadien bij de politie.

De rechter tilde bijzonder zwaar aan het gedrag van de bestuurder, een 31-jarige leraar uit Lichtervelde. De man toont, volgens de rechter, onvoldoende verantwoordelijkheidsbesef en geeft geen blijk van empathie. Dat sluit, volgens de rechter in Brugge, het risico op herhaling van dat gevaarlijk rijdrag niet uit.

Het werd een effectieve gevangenisstraf van 3 jaar (5 jaar, waarvan 2 voorwaardelijk) en een boete van 1.000 euro (waarvan 500 voorwaardelijk). Bryan I. krijgt ook 5 jaar lang een rijverbod.

De straf zal zwaar aankomen bij de veroordeelde, want hij vroeg tijdens een vorige zitting om een alternatieve straf.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier