Drie gezinnen geëvacueerd na gaslek in Langemark-Poelkapelle

De omgeving van de plaats waar het gaslek zich bevindt, blijft afgesloten.© RB
De omgeving van de plaats waar het gaslek zich bevindt, blijft afgesloten.© RB
Redactie KW

In Langemark-Poelkapelle is de ruime omgeving van het Canadees Monument afgesloten. Bij wegwerkzaamheden is een gaslek ontstaan aan een middendrukleiding.

Brandweer Westhoek werd dinsdagmorgen omstreeks 8.25 uur opgeroepen voor een gaslek in een middendrukleiding in de Brugseweg ter hoogte van het Canadees Monument in Langemark-Poelkapelle. In samenspraak met Fluvius en de politie werd een perimeter van 200 meter rond het lek ingesteld. Een drietal woningen moest daarom geëvacueerd worden.

Een gezin van vier personen wordt momenteel samen met hun drie honden opgevangen door de gemeente. De herstellingswerken zullen nog een geruime tijd in beslag nemen. Tot zolang zal de Brugseweg ter hoogte van het incident volledig afgesloten zijn en is er een plaatselijke omleiding voorzien door de politie. De brandweer blijft preventief ter plaatse tot het gevaar geweken is. Op het kruispunt van de Brugseweg met de Zonnebekestraat zijn momenteel werkzaamheden bezig om de oversteek voor fietsers verkeersveiliger te maken. Bij die werkzaamheden werd nu dus een middendrukleiding geraakt. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier