Drie gevels onder de mest nadat deksel van aalkar springt maar bewoonster is niet boos: “Shit happens”

© BF
© BF
Redactie KW

Een aannemer, die op weg was met een voertuig vol aal, verloor maandagmiddag langs de Koolskampstraat in Lichtervelde een hoeveelheid van de viezigheid. De aal spoot tegen de gevels van drie woningen. “Shit happens, de man kan er ook niet aan doen”, aldus bewoonster Saïdja Vanhulle.

Saïdja Vanhulle had maandagmiddag omstreeks 14.15 uur net haar televisie aangezet en had zich languit in de zetel gelegd toen ze opgeschrikt werd door een luid geluid. “Plots werd het heel erg donker. Zowel de ramen, die ik zondag nog gewassen had, als de koepels boven de keuken kleurden plots zwart.” Net voordien was een aannemer die een grote hoeveelheid aal vlak voor haar woning langs de Koolskampstraat gereden. “Ik hoorde plots een ‘floep’, maar wist niet wat er gaande was”, aldus de man. Voor een chauffeur die met zijn wagen vlak achter het gevaarte reed was het wel duidelijk wat er gebeurd was. Het deksel van de aalkar was plots open geraakt en een hoeveelheid aal spoot naar buiten, recht tegen de gevel van de woning van Saïdja en haar buren uit twee andere huizen.

Zwarte sporen tot in de tuin

De aannemer, die niet wist wat er precies gebeurde, werd door de achterliggende chauffeur aangespoord om zijn voertuig aan de kant te zetten. Ondertussen was een andere bestuurder al gestopt bij de woning van Saïdja om haar een briefje af te geven met daarop de nummerplaat van de vervuiler. Even later snelden ook de politie en de brandweer ter plaatse. Terwijl de aannemer zich excuseerde bij bewoonster Saïdja startte de brandweer onmiddellijk met het reinigen van de besmeurde gevels. “Zelf tot in mijn tuin, aan de achterzijde van de woning, vind ik zwarte sporen. Gelukkig stinkt het nog niet zo erg en lukt het de brandweer om alles vrij gemakkelijk van de gevel te krijgen.” Van de aal was al snel nauwelijks niets meer te bespeuren.

Chauffeur rijdt weg

De Lichterveldse kon best nog lachen met hetgeen er was gebeurd. “Die man kon er natuurlijk ook niet aan doen. Shit happens.” Enkele maanden geleden kon de bewoonster minder hard lachen. Toen knalde een chauffeur met zijn wagen tegen de zijgevel van haar woning. Die liep serieuze schade op. “De chauffeur reed toen echter gewoon weg. Hoewel de aannemer nu waarschijnlijk echt niet wist wat er gebeurde, is hij toch onmiddellijk gestopt. Ik kan daarom ook niet kwaad zijn op hem.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.