Doodrijder van Charlotte Gysel blijft in de cel

Charlotte Gysel kwam op 27 september om het leven in een zwaar ongeval. © JT/Facebook
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Andriy P., de man die eind september het dodelijk ongeval veroorzaakte waarin Charlotte Gysel (18) om het leven kwam, blijft twee maanden langer in de cel. De Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) heeft het beroep tegen de aanhouding van de man afgewezen.

Dat bevestigt zijn advocaat Frederik Pollet. De man zit in de cel voor zijn rol in het ongeval dat het leven kostte aan Charlotte Gysel. De 18-jarige jonge vrouw uit Bovekerke (Koekelare) kwam eind september om het leven bij een verkeersongeval in Edewalle (Kortemark). P. reed met zijn zware pick-up frontaal in op de Fiat 500 van Charlotte. Het meisje maakte geen schijn van kans. De man was naar verluidt aan het spookrijden, reed veel te snel én had 2,39 promille alcohol in zijn bloed.

De man, een 38-jarige Oekraïner met domicilie in Spanje, zit ondertussen nog altijd in een rolstoel. Bij het ongeval brak hij zijn twee enkels. Hij revalideert in de gevangenis. Naast het onderzoek naar het ongeval loopt ook een onderzoek loopt naar sociale fraude, inbreuken op de BTW-wetgeving en het niet-correct aangeven van de belastinginkomsten door Andriy P.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier