Het ongeval gebeurde op donderdag 17 december rond 18 uur langs de Bruggesteenweg in Hooglede-Gits, ter hoogte van het kruispunt met de Koolskampstraat. Een fietsster werd er gegrepen door een donkerkleurig voertuig. Het zou gaan om een donkerkleurige bestelwagen of kleine terreinwagen. Na de aanrijding vervolgde het voertuig zijn weg verder richting Torhout.

Door het ongeval zou het voertuig schade hebben opgelopen aan de linkervoorhoek. De fietsster overleed later op de avond aan de gevolgen van de aanrijding.

De aanrijder heeft zich afgelopen nacht gemeld bij de politie. Het gaat om een man (°1984) uit Aartrijke. Hij wordt in de loop van de namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Kortrijk. Pas na de voorleiding zal opnieuw gecommuniceerd worden, mogelijk in de vorm van een korte persconferentie.

(FJA/Foto SB)

Het ongeval gebeurde op donderdag 17 december rond 18 uur langs de Bruggesteenweg in Hooglede-Gits, ter hoogte van het kruispunt met de Koolskampstraat. Een fietsster werd er gegrepen door een donkerkleurig voertuig. Het zou gaan om een donkerkleurige bestelwagen of kleine terreinwagen. Na de aanrijding vervolgde het voertuig zijn weg verder richting Torhout. Door het ongeval zou het voertuig schade hebben opgelopen aan de linkervoorhoek. De fietsster overleed later op de avond aan de gevolgen van de aanrijding.De aanrijder heeft zich afgelopen nacht gemeld bij de politie. Het gaat om een man (°1984) uit Aartrijke. Hij wordt in de loop van de namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Kortrijk. Pas na de voorleiding zal opnieuw gecommuniceerd worden, mogelijk in de vorm van een korte persconferentie.(FJA/Foto SB)