Dodelijk ongeval Ruddervoorde: “Op Andy kon je altijd rekenen”

De 33-jarige man uit Zwevezele die dinsdagavond om het leven kwam bij een verkeersongeval in Ruddervoorde werkte als ceo bij West Deco NV. “Hij groeide door de jaren heen uit van een collega tot een vriend”, zegt de aangeslagen zaakvoerder.

Andy Ramandt (33) uit Zwevezele was dinsdagavond op weg naar huis toen hij bij een zwaar ongeval betrokken raakte. Hij reed even voor 19 uur langs de Kortrijksestraat toen het in Ruddervoorde mis ging.

Hij raakte met zijn wagen van de weg en knalde daarbij tegen een boom. Zijn wagen werd herleid tot schroot en de dertiger zelf zat gekneld in de auto. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en deden wat ze konden, maar Andy overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Inhaalmanoeuvre

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Vermoedelijk verloor Andy de controle over het stuur tijdens een inhaalmanoeuvre met zijn Mercedes. Hij laat een vrouw na, maar zij was te aangeslagen om te reageren.

Andy Ramandt werkte als ceo bij West Deco NV, een groothandel in gordijnbenodigdheden die gevestigd is langs de Akkerstraat in Waardamme. Zijn werkgever heeft niets dan lovende woorden voor hem over.

“Hij was een heel erg gedreven werknemer. Een topmedewerker op wie je altijd kon rekenen. De voorbije jaren groeide hij uit van een collega tot een vriend”, aldus zaakvoerder Luc Vansteenbrugge.

Brouwerij Stokhove

Hij zag zijn rechterhand nog kort voor het ongeval. “Ik heb hem nog afgezet aan de brouwerij. Wat er daarna gebeurd is, weten we niet. Het personeel is erg onder de indruk van hetgeen er gebeurd is.” Bij West Deco NV werken een vijftiental werknemers.

Het slachtoffer zette zich ook jarenlang in voor brouwerij Stokhove, die vlak bij het bedrijf is gelegen. Daar was hij ook een tijdlang ceo. “Die taak had hij nu van zich afgeschoven om zich volledig op West Deco toe te spitsen, maar hij bleef achter de schermen wel helpen”, aldus Vansteenbrugge. Het was van bij die brouwerij dat hij dinsdagavond naar huis vertrok.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.