Dodelijk ongeval op E40 ter hoogte van Jabbeke richting kust

Zondagmorgen even voor half drie raakten een personenwagen en een kleine bestelwagen betrokken in een bijzonder zwaar verkeersongeluk.

De klap was enorm. © JVM

Het begon toen een Ford aan het slippen ging en dwars over de weg kwam te staan. Even later botste een kleine bestelwagen in volle vaart tegen de Ford. De klap was enorm. De bestuurder van de Ford werd uit het voertuig geslingerd en kwam op de middenberm terecht. Voor één van de andere inzittenden, een vrouw, kwam alle hulp te laat. Zij overleed ter plaatse.

Een tweede passagier, die op de achterbank zat, was gekneld en werd door de brandweer na 40 minuten bevrijd. De bestuurder en passagier werden beiden zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de bestelwagen werd eveneens zwaar gewond. De E40 was bezaaid met brokstukken. Zo kwam het motorblok van één van de voertuigen 50 meter verder in de berm terecht. Het verkeer kon enkel over de pechstrook.

De procureur bevestigt dat het dodelijk slachtoffer van Poolse origine is, net als de andere inzittenden van de personenwagen.

(JVM/MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.