Dodehoekongeval met vrachtwagen in Gullegem

Redactie KW

Een fietser raakte zaterdagvoormiddag levensgevaarlijk gewond bij een dodehoekongeval in Gullegem.

Rond 10 uur deze morgen kwam de fietster, een oudere dame op een elektrische fiets, onder de wielen van de tientonner terecht. De vrouw bevond zich ter hoogte van het kruispunt met de Koningin Fabiolastraat en de oprit van de A19.

Slachtoffer bleef bij bewustzijn

De vrachtwagen draaide de oprit op, maar merkte helaas de fietser niet op. Ze werd meegesleurd met de vrachtwagen en kwam onder de trekker terecht. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De dame kon, nog steeds bij bewustzijn, van onder de vrachtwagen worden bevrijdt. Ze werd naar het ziekenhuis afgevoerd waar ze de nodige zorgen kreeg.

Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens commissaris Vannieuwenhuyse, woordvoerder voor politiezone Grensleie, zijn er op dit ogenblik nog te veel vragen onbeantwoord om een definitieve situatieschets te geven.

“Primaire aandacht naar slachtoffer”

“We bekijken op dit ogenblik nog alle pistes. Wie stond waar, is het daadwerkelijk een dodehoekongeval, spelen er andere factoren een rol, is het feit dat het een elektrische fiets is belangrijk? Het zijn zaken dat we nu nog allemaal moeten uitklaren. Onze primaire aandacht gaat vooral uit naar het slachtoffer.”

(CLL-foto CLL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten