Dierenreddingsteam brandweer redt 7 varkens uit mestput in Poperinge

Redactie KW

In de Sint-Sixtusstraat in Poperinge zijn zaterdagavond zeven varkens in een mestput gevallen. Het dierenreddingsteam (DRT) van brandweerzone Westhoek kon ze redden.

Even voor 18 uur merkte de landbouwer op zijn bedrijf langs de Sint-Sixtusstraat, even voorbij Poperinge richting Lovie, op hoe verschillende varkens door de roostering waren gezakt in een stal. Ze vielen daarbij in een mestput. In totaal zaten zeven varkens vast in de drek en stonden ze tot wel 60 centimeter hoog in de put. De landbouwer belde daarop de brandweer.

Een officier en een autopomp van brandweer Poperinge ging snel ter plaatse om de situatie te kunnen inschatten. Daarop besloot de officier om de hulp in te roepen van het speciale Dierenreddingsteam (DRT) van brandweerzone Westhoek waarna leden van de brandweer van Veurne ter plaatse gingen. Zij hebben een container bij met speciaal materiaal om de dieren te kunnen redden. Daarbij maken ze bijvoorbeeld gebruik van speciale ladders om de dieren omhoog te kunnen hijsen.

De klus nam zaterdagavond enige tijd in beslag op het landbouwbedrijf. Maar alle varkens konden één voor één gered worden uit de put. Of de dieren ook aal binnen kregen is niet duidelijk. Nadat al het materiaal ter plaatse gereinigd werd kon de brandweer terugkeren.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.