Dentergems burgemeester Koenraad Degroote breekt been na val van trap

Burgemeester Koenraad Degroote. © Wouter Meeus
Redactie KW

Dentergems Burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht) heeft onlangs een dijbeenbreuk opgelopen nadat hij thuis van de trap viel. Hij verbleef ook enkele dagen in het ziekenhuis, maar is ondertussen terug thuis. “De pijn is dragelijk en ik kan gewoon verder werken”, stelt hij iedereen gerust.

“In de nacht van vrijdag 29 oktober op zaterdag 30 oktober ben ik even opgestaan, waarna ik me misstapt heb en van de trap gevallen ben”, doet hij zijn verhaal. Eerder op de avond was burgemeester Degroote nog aanwezig op de opening van de tentoonstelling over verkiezingspamfletten in de Mandelstreek.

“Enkele uren later is het dan inderdaad gebeurd”, bevestigt hij. “Maar eigenlijk heb ik nog geluk gehad, want het is de – tussen aanhalingstekens – minst slechte breuk”, stelt hij.

Vijf dagen in ziekenhuis

“Mijn echtgenote heeft het gelukkig ook snel gehoord en kon de hulpdiensten bellen. Een dag later ben ik dan geopereerd, waarna ik nog vijf dagen in het ziekenhuis moest blijven. Gelukkig ben ik ondertussen terug thuis.”

Wel wacht de burgervader nu een revalidatie van een zestal weken. Wandelen doet hij voorlopig met een rekje. Al kan hij ondertussen gewoon aan het werk blijven. “Ik werk hier thuis verder in mijn bureau, dat is geen probleem. Ook de pijn valt wel mee. Ik ga niet zeggen dat het niets is, maar het is dragelijk.”

In rolstoel naar herdenking op 11 november

Ook voor de herdenking op 11 november is alles geregeld. “Zoals andere jaren zal er aan ieder herdenkingsmonument een korte plechtigheid gehouden worden door de lokale schepen. Ikzelf zal enkel naar de mis gaan. Zij het wel in een rolstoel”, aldus Koenraad Degroote. (TM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.