Uit het dakraam van huisnummer 14 kon een attente buur een rookpluim waarnemen. Hij aarzelde niet en verwittigde meteen de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren.

De bewoonster van de woning, Marie Roque, is de buren dan ook erg dankbaar. "Dankzij hun alerte reactie werd een drama vermeden", laat ze ons weten. "Ik woon met mijn dochter deels hier, deels in Tourcoing, net over de grens en dit vanwege professionele redenen. Had niemand de rookontwikkeling gezien, dan kon mijn woning misschien wel in vlammen zijn opgegaan. De schade is nu beperkt gebleven tot enkel wat rook- en geurschade", haalt ze opgelucht adem. "De oorzaak van dit alles is terug te leiden naar een defect in een verwarmingstoestel, ik ben vooral blij dat niemand gewond is geraakt".

De brandweer kon de plaats, na iets meer dan een half uur, opnieuw verlaten.

(CLL)

Uit het dakraam van huisnummer 14 kon een attente buur een rookpluim waarnemen. Hij aarzelde niet en verwittigde meteen de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren.De bewoonster van de woning, Marie Roque, is de buren dan ook erg dankbaar. "Dankzij hun alerte reactie werd een drama vermeden", laat ze ons weten. "Ik woon met mijn dochter deels hier, deels in Tourcoing, net over de grens en dit vanwege professionele redenen. Had niemand de rookontwikkeling gezien, dan kon mijn woning misschien wel in vlammen zijn opgegaan. De schade is nu beperkt gebleven tot enkel wat rook- en geurschade", haalt ze opgelucht adem. "De oorzaak van dit alles is terug te leiden naar een defect in een verwarmingstoestel, ik ben vooral blij dat niemand gewond is geraakt".De brandweer kon de plaats, na iets meer dan een half uur, opnieuw verlaten.(CLL)