Deelneemster raakt lichtgewond na ongeval tijdens carnavalsoptocht in Zwevezele

© (Foto NS)
Redactie KW

De verwondingen die een jonge deelneemster van KLJ Torhout opliep tijdens de carnavalsstoet in Zwevezele blijken al bij goed mee te vallen. ” Het meisje is er beter aan toe dan eerst gevreesd”, zegt Geert Styl, voorzitter van de organiserende Orde van de Bolhoed. De exacte omstandigheden van het ongeval moeten nog verder worden onderzocht.

De natte confetti is de stille getuige van het volksfeest dat zondagnamiddag door de straten van Zwevezele trok. “We hebben er, ondanks het slechte weer, een heel goede carnavalsstoet opzitten”, zegt Geert Styl, voorzitter van de Orde van de Bolhoed. “Er kwamen meer mensen dan we durfden verwachten naar Zwevezele. Een fikse regenbui zorgde er even voor dat er geschuild moest worden, maar over het algemeen stonden de straten vrij goed vol. In de tent achteraf was er zelfs minstens evenveel volk als vorig jaar. Er hing een plezante sfeer, precies zoals carnaval volgens ons moet zijn.”

Een spijtig ongeval overschaduwde zondagnamiddag de start van de praalwagenstoet. Een meisje dat deelnam met de Torhoutse KLJ raakte gewond toen ze in aanraking kwam met een praalwagen. Het Rode Kruis kwam onmiddellijk ter plaatse en diende de nodige eerste zorgen toe waarna de deelneemster werd overgebracht naar het ziekenhuis. “Gelukkig blijken de verwondingen een stuk minder erg dan eerst werd gevreesd“, aldus Geert Styl. “Het slachtoffer liep geen beenbreuk op, wel enkele diepe snijwonden. Al bij al valt het goed mee, gelukkig maar.” Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, is de organisatie nog niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk wilde het meisje een gevallen handtas nog snel oprapen. (NS/OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier