Deel van gevel komt naar beneden in Menen

© CLL
Redactie KW

Johnny Van Hoof kroop maandagavond rond 19.30 uur door het oog van de naald, toen een stuk gevel naar beneden kwam, op luttele centimeters van zijn hoofd.

Het was een avond zoals alle andere, toen Johnny zijn wagen parkeerde in de Bruggestraat in Menen. “Ik wilde nog snel even een brood halen”, verklaart hij, duidelijk nog steeds onder de indruk van de feiten. “Ik parkeerde mijn wagen, stapte uit, klapte de deur dicht en op dat moment werd ik achteruit gestuwd door een enorme klap. Voor ik het goed en wel kon beseffen, lag er een gigantische hoop stenen op mijn auto, luttele seconden nadat ik uit mijn wagen was gestapt.”

De stenen waren afkomstig van de gevelbekleding, die de appartementen boven de bakkerij sierden. Naar de precieze oorzaak is het op dit ogenblik nog koffiedik kijken, maar een volledige partij van de façade trok zich los van de structuur van het gebouw en donderde naar beneden. “Het is een wonder dat ik er heelhuids vanaf ben gekomen”, aldus Johnny. “Ik mag er niet aan denken wat de gevolgen hadden kunnen zijn. Wat als hier net voetgangers voorbijkwamen? Ik denk dat we hier aan een ramp zijn ontsnapt.

Volgens de buren is het gebouw in kwestie al jaren een doorn in het oog. “Het was een ongeval dat ooit moest gebeuren”, aldus een van hen. Maar anderen vinden dat overdreven. “De appartementen boven zijn verkocht en zijn door de eigenaren helemaal vernieuwd,” zegt een van de bewoners van het pand. Dat het een wonder mag heten dat er nog niet eerder stukken naar beneden zijn gekomen, zoals een buur beweert, vindt de bewoner een overdreven gesteld.

De Bruggestraat werd voor geruime tijd voor het doorgaand verkeer afgesloten. Voertuigen konden via de Rijselstraat omrijden. De brandweer verzekerde er zich van dat de structuur geen verder gevaar kon veroorzaken en plaatste hekkens omheen het gebouw in kwestie. Rond 20.00 uur werd de Bruggestraat opnieuw opengesteld voor het verkeer.

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier