Omstreeks 23.30 uur werd dinsdagavond een patrouille van de politie op de Torhoutsesteenweg door omstaanders gewenkt. "Die mensen vertelden aan de agenten dat ze pas getuige waren geweest van een verkeersongeval", vertelt commissaris Katrien Jonckheere van de Oostendse politie. Een dame, die van het zebrapad gebruikmaakte om de drukke Torhoutsesteenweg over te steken, werd er aangereden door een gele bestelwagen.

"De bestelwagen zou na de aanrijding meteen de vlucht genomen hebben richting het centrum", gaat de commissaris verder. "De dame is bij bewustzijn, maar blijkt zware verwondingen aan haar been opgelopen te hebben. De hulpdiensten werden verwittigd en de dame werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis."

Verschillende patrouilles werden meteen na het ongeval uitgestuurd in de hoop de dader nog aan te treffen. "Niet veel later kunnen onze patrouilles het aanrijdend voertuig en de bestuurder intercepteren. Het gaat om een 37-jarige Oostendenaar. Na een ademtest blijkt de betrokkene onder invloed van alcohol. Daarnaast blijkt de bestuurder ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man werd gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket", aldus de commissaris.

De man werd ondertussen op vrije voeten gesteld nadat het onderzoek door de politie afgerond werd. Het slachtoffer zelf zal zeker nog enkele maanden werk onbekwaam zijn door de verwondingen die ze opliep. De politie stelde een proces-verbaal op. De man die de dame in kwestie aan reed zal zich later moeten verantwoorden in de rechtbank. Er hangt hem een zware straf boven het hoofd.

(JRO)

Omstreeks 23.30 uur werd dinsdagavond een patrouille van de politie op de Torhoutsesteenweg door omstaanders gewenkt. "Die mensen vertelden aan de agenten dat ze pas getuige waren geweest van een verkeersongeval", vertelt commissaris Katrien Jonckheere van de Oostendse politie. Een dame, die van het zebrapad gebruikmaakte om de drukke Torhoutsesteenweg over te steken, werd er aangereden door een gele bestelwagen. "De bestelwagen zou na de aanrijding meteen de vlucht genomen hebben richting het centrum", gaat de commissaris verder. "De dame is bij bewustzijn, maar blijkt zware verwondingen aan haar been opgelopen te hebben. De hulpdiensten werden verwittigd en de dame werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis."Verschillende patrouilles werden meteen na het ongeval uitgestuurd in de hoop de dader nog aan te treffen. "Niet veel later kunnen onze patrouilles het aanrijdend voertuig en de bestuurder intercepteren. Het gaat om een 37-jarige Oostendenaar. Na een ademtest blijkt de betrokkene onder invloed van alcohol. Daarnaast blijkt de bestuurder ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man werd gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket", aldus de commissaris. De man werd ondertussen op vrije voeten gesteld nadat het onderzoek door de politie afgerond werd. Het slachtoffer zelf zal zeker nog enkele maanden werk onbekwaam zijn door de verwondingen die ze opliep. De politie stelde een proces-verbaal op. De man die de dame in kwestie aan reed zal zich later moeten verantwoorden in de rechtbank. Er hangt hem een zware straf boven het hoofd. (JRO)