Dame raakt zwaargewond bij botsing met losgekomen aanhangwagen

Het ongeval gebeurde in de Drie Grachtensteenweg in Houthulst. © Foto Google Maps
Redactie KW

Een 51-jarige vrouw is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt bij een bizar ongeval langs de Drie Grachtensteenweg in Houthulst. Ze botste er op een aanhangwagen die los was gekomen.

Het ongeval gebeurde rond 14 uur toen M.L. met haar Seat Ibiza van Merkem richting Noordschote reed. De vrouw woont even verderop in Merkem. Vanuit de tegenovergestelde richting reed een 33-jarige man uit Staden met zijn bestelwagen. Hij trok een aanhangwagen voort.

“Om een onduidelijk reden is die aanhangwagen losgekomen”, zegt commissaris Kris Huysentruyt van politiezone Polder.

“Dat gebeurde even voorbij het brugje over het water op het grondgebied van Merkem. De vrouw is daarna op de losgekomen aanhangwagen gebotst. Ze raakte daarbij zwaar gewond en werd ter plaatse verzorgd door een opgeroepen MUG-arts. Daarna werd ze voor verzorging naar het Jan Ypermanziekenhuis en daarna naar het ziekenhuis van Roeselare overgebracht. Onze diensten verwittigden het parket.”

Dat parket besloot om een verkeersdeskundige naar de plaats van het ongeval te sturen voor een onderzoek. Dat nam geruime tijd in beslag, want de weg bleef er afgesloten tot 18 uur. Diens bevindingen zijn nog niet duidelijk. De toestand van de vrouw was zondag nog ongewijzigd.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier